Joomla 3.7

Nu är Joomla 3.7 här.

Den här nya versionen innehåller över 700 förbättringar inklusive många funktioner som gör administrationen av Joomla webbplatser enklare och mer funktionell, liksom flera säkerhetsuppdateringar.

En av de största nya funktionerna i den här utgåvan är möjligheten för administratörer att lägga till anpassade fält till artiklar, användare och kontakter. Med 15 olika fälttyper kan man nu enkelt strukturera mer komplexa innehållsinmatningssystem.

För dem som behöver skapa flerspråkiga webbplatser, har processen att översätta innehåll blivit väsentligt lättare. Komponentet Flerspråkiga föreningar gör att man enkelt kan översätta innehåll från ett enda, enhetligt gränssnitt.

Den som skapar nya innehållsartiklar som kräver ett nytt menyalternativ kan nu spara tid med de nya förbättrade arbetsflödesfunktionerna. Man kan nu skapa en kategori, artikel och menyalternativ i ett steg från menyfunktionen.

En annan tillagd menyrelaterad fördel, för de platser där flera personer har tillgång till webbplatsens Backend/Admin-sida, är möjligheten att enkelt hantera administratörsmenyn med den nya Backend Menu Manager. Nu kan man skapa anpassade menyer för Backend precis som man kan för Frontend.

Denna release ger också ett antal nya och förbättrade funktioner specifikt för utvecklare. Joomla! 3.7 ger förbättringar inom uppdateringssystemet, cachesystem och paket/förlängningshantering, liksom en mängd andra uförbättringar.

Joomla! 3.7 är den åttonde och senaste versionen i 3.x-serien.

Läs mer här: https://www.joomla.org/3/