Hejdå Joomla 2.5!

Joomla ha precis släppt sin sista uppdatering på plattformen 2.5. Version 2.5.28. 

Joomla upphör med sitt stöd för plattformen 2.5 den 31 december 2014.

Vad innebär detta?
Joomla slutar härmed att förse användare med buggfixar, systemuppdateringar och säkerhetsuppdateringar för plattformen 2.5.

Det är dags att börja planera för att migrera till Joomla 3.

Migrering
En migrering från 2.5.28 till 3.3.6 sker i flera steg. Man man migrerar först systemet och filerna. Därefter måste databasen uppdateras. Efter det måste man gå igenom alla plugin, komponenter och moduler. Endel får man byta ut och vissa går att uppgradera direkt. Layouten måste också kodas om för att fungera i Joomla 3. Efter migreringen kommer hemsidan och allt innehåll fungera som tidigare och inget försvinner.

Joomla 3 har en lite annorlunda adminmiljö än i 2.5. Det mesta fungerar på samma sätt men allt ser annorlunda ut och vissa saker har även bytt plats.

 

Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om ni behöver hjälp med er hemsidas migrering. Det kan även behövas en kortare utbildning i Joomla 3 för administratörer.

 

För att försäkra sig om att slippa intrång, systemkrascher eller buggar bör man hålla sin hemsida uppdaterad precis som ett operativsystem till datorn. Man kan se hemsidans systemversion efter att man loggat in på baksidan i Joomla med /administrator. Uppe i högra hörnet kan man se aktuell systemversion.

De flesta nya systemuppdateringar är till 90% säkerhetsuppdateringar då det bli vanligare och vanligare att attackera hemsidor och lägga in skadlig kod. Tyvärr struntar de flesta webbhotell i om din hemsida blir hackad. I de flesta fall blir kunderna inte ens meddelade. De anser att det är kundernas eget ansvar att hålla hemsidorna aktuella. En hackad hemsida är inte bara skadlig för era besökare utan även för dig som administratör.