Joomla 3.4

76391b0fd3c86f3c398963dd5eae6193 L

Joomla ha släppt Joomla 3.4

Med den kommer bl.a. stöd för att editera moduler i frontend på framsidan.
Även förbättringar av systemet och adminpanelen. Google reCAPTCHA har fått bättre inbyggt stöd.

Editering av moduler i frontend

Joomla 3.4 tar frontend-editering i Joomla till en helt ny nivå. Innan 3.4 kom så kunde man redan editera artiklar, mallar och globala inställnignar i frontend. Med i 3.4 kan man nu även editera moduler i frontend. Man behöver inte längre gå till backend för att ändra något innehåll i en modul eller editera en parameter. Detta är ytterligare ett steg i att göra Joomla! superenkelt att använda för innehållsredaktörer och sajt-byggare.

Google reCAPATCHA

Support för den nya Recapatcha betyder en snabbare och krångelfri upplevelse av att fylla i ett formulär för besökare på en Joomla-sajt utan att kompromissa om spam-skydd för administratörer. Bekräfta att man inte är en robot blir lika enkelt som att kryssa i en kyssruta för majoriteten av besökarna!

Composer-integration

I 3.3 releasen, introducerades kod från Joomla! Framework in i CMSet, men metoden som de var installerade i filsystemet med stämde inte överens med hur Composer installerar kod. I 3.4-releasen, har man integrerat Composer in i CMSet så att man kan hantera externa filer från t.ex. Joomla! Framework och PHPMailer.

Hopfällbar sidopanel

Joomla! 3.0 tillförde ett helt nytt bootstrap-utseende för Joomla!s administrativa vy och en av de största förbättringarna var en utökandet av användbar yta i Joomla! backend. Joomla! 3.4 tar detta ett steg till genom att göra sidomenyn för tillägg hopfällbar både för mobila användare och i fullskärmsläge. 

Beta-testning av tillägg

En till synes liten funktion som är riktad till tilläggsutvecklare, samt de av våra användare som älskar att testa på allt nytt, är den funktion som ger tilläggsutvecklare möjlighet att erbjuda en möjlighet att släppa versioner för alfa- och beta-testning till de användare som gillar att testa genom att märka upp tilläggen med nya parametrar.

Lättare kärna

Joomla! 3.4 är den första releasen som görs enligt den nya vägkartan och utvecklingsstrategin. Med dessa har Joomla!-projektet beslutat att skapa en lättare Joomla-kärna genom att ta bort funktioner och istället göra dem tillgängliga som installerbara tillägg. På så sätt kan sajtägarna själva besämma vilka funktioner de vill ha. 

 

Läs mer om Joomla 3.4 här: http://www.joomla.org/3/sv/